ua en ru

Кабмін схвалив проект закону про введення біометричних паспортів, - Лавринович

На сьогоднішньому засіданні уряду Кабінет міністрів затвердив текст проекту закону, що передбачає введення біометричних паспортів, вже сьогодні він буде переданий на розгляд Верховної Ради України. Про це журналістам заявив міністр юстиції України Олександр Лавринович, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цей проект закону був без зауважень схвалений Кабінетом міністрів, і сьогодні буде відправлений до парламенту України для відповідного розгляду", - сказав міністр.

За його словами, даний законопроект чітко визначає, якими документами повинен користуватися громадянин України при перетині державного кордону.

Також Лавринович зазначив, що, згідно з цим законопроектом, "ця картка" буде єдиним документом, який називається "паспорт". Вона буде мати електронне зображення людини, підпис і дані біометрики - відбитки двох пальців. Лавринович підтвердив, що цим законопроектом передбачається "скорочення кількості документів і спрощення вимог щодо їх".

Нагадаємо, що 9 лютого ВР відмовилася від біометричних паспортів, відхиливши закон № 8507 "Про документи, що засвідчують особу і підтверджують громадянство України".