ua en ru

Кабмін схвалив проект указу президента про Генеральний штаб ЗСУ

Кабмін схвалив проект указу президента про Генеральний штаб ЗСУ Фото: Кабмін схвалив проект указу про Генеральний штаб ЗСУ

В новому варіанті указу порівняно зі старим налічується близько 70 змін

Кабінет міністрів України схвалив проект указу президента про Генеральний штаб Збройних сил України. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду сьогодні, передає кореспондент РБК-Україна.

"Проект указу напрацьований у відповідності зі стратегічним оборонним планом", - сказав міністр оборони Степан Полторак. Він також зазначив, що в новому порядку в порівнянні зі старим близько 70 змін.

Під час участі ЗСУ в АТО була виявлена низка проблем з плануванням застосування військових, яке здійснюється Генеральним штабом.

Зміст чинного положення про Генеральний штаб, яке було затверджено указом президента в 2011 році не в повній мірі відповідає вимогам законодавчих актів у сфері оборони.

"Розроблення зазначеного проекту указу президента України обумовлено необхідністю здійснення заходів оборонної реформи, поступового переходу до принципів керівництва обороною, запровадженим у державах-членах НАТО", - відзначають в пояснювальній записці до проекту указу.

Нагадаємо, на аеродромі біля Чернігова військові проводять випробування українського безпілотника "Лелека-100".