ua en ru

Кабмін схвалив проект меморандуму про порозуміння з підприємствами ГМК

Кабінет міністрів України сьогодні, 5 червня 2013 р., схвалив проект меморандуму про порозуміння між урядом та підприємствами гірничо-металургійного комплексу для вивода галузі з кризового стану. Про це повідомила прес-служба віце-прем'єр-міністра.

Члени уряду схвалили необхідність дій для вивода галузі з кризового стану та доручили доопрацювати проект упродовж тижня.

"Метою прийняття меморандуму є створення умов для стабілізації роботи підприємств гірничо-металургійного комплексу, підвищення конкурентоспроможності вітчизняної металопродукції, збереження робочих місць, існуючого рівня заробітної плати та інших соціальних гарантій для працівників галузі", - йдеться у повідомленні.

Згідно з меморандумом, уряд та підприємства ГМК візьмуть на себе низку взаємних зобов'язань щодо реалізації спільного комплексу дій з метою подолання наслідків зменшення обсягів виробництва продукції гірничо-металургійного комплексу в Україні, спричиненого зменшенням споживання металопродукції на провідних світових ринках; збереження робочих місць, існуючого рівня заробітної плати та інших соціальних гарантій для працівників галузі та суміжних виробництв; посилення ролі підприємств галузі у соціально-економічному розвитку держави та її промислових регіонів; розвитку споживання металопродукції як передумови прискореної інфраструктурної модернізації держави, а також сталого функціонування гірничо-металургійного комплексу, зменшення його залежності від коливань кон'юнктури світового ринку, формування розвиненого внутрішнього ринку металопродукції.

Читайте також: ГМК повинен бути модернізований за європейськими екологічними нормами, - Янукович