ua en ru

Кабмін схвалив проект Концепції антитерористичної діяльності на залізничному транспорті держав СНД

Кабінет міністрів України сьогодні, 19 червня 2013 р., прийняв розпорядження "Про схвалення проекту Концепції антитерористичної діяльності на залізничному транспорті держав-учасниць СНД". Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Як зазначив під час свого виступу міністр інфраструктури Володимир Козак, проект концепції розроблено з метою координації зусиль держав у забезпеченні протидії терористичним проявам.

За словами Козака, прийняття цієї концепції - додатковий захід з убезпечення від можливих терористичних загроз життя та здоров'я громадян, які користуються послугами залізничного транспорту, об'єктів залізниць країн - учасниць СНД і безпеки руху поїздів.

Також нормативний акт сприятиме створенню комплексного підходу щодо забезпечення антитерористичної діяльності на залізничному транспорті, розробці узгоджених підходів залізничних адміністрацій країн - учасниць СНД з питань попередження та реагування на терористичні акти на залізничному транспорті, удосконаленню нормативно правової бази співпраці, у тому числі й приєднанню до універсальних антитерористичних конвенцій ООН.

Крім того, концепція матиме позитивний вплив й на розвиток технічного потенціалу захищеності об'єктів залізничного транспорту від незаконного втручання терористичного характеру.

Прийняття проекту концепції створює правові засади для реалізації в Україні її положень для подальшого затвердження документу рішенням Ради голів урядів СНД з метою уникнення загроз протизаконного втручання терористичного характеру у діяльність залізничного транспорту.

Читайте також: Глави країн СНД затвердили рішення про створення ради керівників підрозділів фінансової розвідки