ua en ru

Глави країн СНД затвердили рішення про створення ради керівників підрозділів фінансової розвідки

Глави країн СНД прийняли рішення про створення ради керівників підрозділів фінансової розвідки. Відповідний документ був підписаний за підсумками засідання Ради глав держав СНД, що відбулася сьогодні в столиці Туркменістану Ашхабаді.

Крім того, на засіданні було прийнято низку інших рішень - про міждержавну програму "Культурні столиці Співдружності", про оголошення 2013 р. Роком екологічної культури і охорони навколишнього середовища в СНД, про підготовку до святкування 70-ї річниці Перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні , а також про перспективні напрями розвитку об'єднаної системи протиповітряної (ППО) оборони держав - учасниць Співдружності.

Також були підписані угоди про співпрацю в підготовці фахівців антитерористичних підрозділів в навчальних закладах компетентних органів СНД і про співробітництво в галузі організації інтегрованого валютного ринку СНД. Крім того, на наступні три роки були продовжені повноваження голови Виконавчого комітету СНД Сергія Лебедєва, а також прийнята підсумкова декларація глав держав СНД про подальший розвиток всебічного співробітництва, в якій вони висловили намір вести рішучу боротьбу з тероризмом і наркотрафіком, розвивати відносини в різних областях і сприяти зміцненню дружби і співпраці.

Читайте також: Білорусія буде головувати в СНД в 2013 р., - Президент Туркменістану