ua en ru

Кабмін схвалив постанову про проведення експерименту зі спортивними федераціями

Кабмін схвалив постанову про проведення експерименту зі спортивними федераціями Фото: Ігор Жданов

Експеримент проводитиметься до 31 грудня 2016 року

Кабінет міністрів України на своєму засіданні схвалив постанову "Про проведення експерименту щодо залучення Міністерством молоді та спорту національних спортивних федерацій з окремих олімпійських видів спорту до організації та проведення спортивних заходів". Про це повідомили у прес-службі Мінмолоді та спорту.

Таким чином, як зазначив міністр молоді та спорту Ігор Жданов, у відомстві приступили до чергового етапу практичної реалізації дорожньої карти реформ у сфері фізичної культури і спорту.

В рамках експерименту федерації будуть самостійно забезпечувати організацію та проведення спортивних змагань і тренувальних зборів, участь збірних України у міжнародних змаганнях. Також федерації-учасники експерименту будуть затверджувати кошториси заходів, списки учасників змагань, зборів, суддів і офіційних делегацій.

"Це європейський підхід, який дозволить зменшити бюрократичні процедури, активніше залучати спортивну громадськість до розвитку видів спорту, а також поділитися із громадянським суспільством повноваженнями. Адже жоден чиновник ніколи не стане експертом у всіх видах спорту. Що саме потрібно спортсменам та їх тренерам, набагато краще знають ті, хто з ними безпосередньо працює", - зазначив Жданов.

Експеримент буде проводитися в період з 1 вересня 2015 р. по 31 грудня 2016 р. Зараз у ньому зголосилися взяти участь федерації баскетболу, важкої атлетики, легкої атлетики і стрибків у воду.

За підсумками експерименту будуть підготовлені відповідні зміни до законодавства. Також наступного тижня планується урочисте підписання угод із федераціями про участь в експерименті.

Нагадаємо, раніше Мінмолоді запропонувало позбавити державу впливу на правила спортивних змагань.