ua en ru

Кабмін схвалив порядок розподілу конфіскованих коштів

Кабмін схвалив порядок розподілу конфіскованих коштів Фото: прем'єр-міністр Володимир Гройсман

Близько 47% коонфискованных засобів уряд виділив Міністерству оборони

Кабінет Міністрів схвалив проект постанови про затвердження Порядку розподілу у 2016 році конфіскованих коштів та коштів, отриманих від реалізації майна, конфіскованого за рішенням суду за вчинення корупційного і пов'язаного з корупцією правопорушення. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас по параграфу 21 регламенту 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 2.1, 2.2, 2.3, 2.4, 4.1, 4.2, 4.4, 4.5, 4.7 (Про затвердження Порядку розподілу у 2016 році конфіскованих коштів та коштів, отриманих від реалізації майна, конфіскованого за рішенням суду за вчинення корупційного і пов'язаного з корупцією правопорушення - ред.), 4.8, 4.10, 4.13, 4.21 ... є пропозиція прийняти у відповідності з параграфом 21 ", - заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Так, згідно з постановою, Міністерству оборони виділено 47% конфіскованих коштів, Національній поліції - 13%, Державному космічному агентству - 12%, Міністерству економічного розвитку і торгівлі - 10% (бюджетна програма "Виконання державних цільових програм реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу, розробка, освоєння і впровадження нових технологій, нарощення існуючих виробничих потужностей для виготовлення продукції обороного призначення"), Адміністрації Держспецзв'язку - 7%.

По 3% конфіскованих коштів виділили Службі безпеки України та Національній гвардії.

Близько 1% коштів Кабмін розподілив між бюджетними програмами Державної прикордонної служби, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Служби зовнішньої розвідки.

Менше 1% конфіскованих коштів отримали Держспецтрансслужба, МЕРТ (програма "Керівництво та управління у сфері економічного розвитку і торгівлі) та Управління державною охороною.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін розширив перелік галузей знань.