ua en ru

Кабмін схвалив порядок переміщення через держкордон відпрацьованого ядерного палива

Кабмін схвалив порядок переміщення через держкордон відпрацьованого ядерного палива Фото: Галина Карп

Рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні уряду

Кабінет міністрів України затвердив порядок переміщення через держкордон відпрацьованого ядерного палива українських АЕС. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Проект розроблений Міненерго з метою нормативного забезпечення заходів щодо виконання Україною міжнародних зобов'язань у частині поводження з відпрацьованим ядерним паливом і радіоактивними ядерними матеріалами, які утворюються внаслідок його переробки", - сказала перший заступник голови Міненерго Галина Карп в ході засідання.

Згідно з проектом, таке переміщення не може здійснюватися при наявності потенційних загроз, пов'язаних з воєнними діями, збройними конфліктами, громадянською війною, повстаннями, політичними або громадянськими заворушеннями, страйками, терористичними атаками, обставинами непереборної сили, в тому числі природними явищами, які мають винятковий, неминучий, непередбачуваний характер.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик анонсував, що в Україні через півтора року з'явиться сховище відпрацьованого ядерного палива.