ua en ru

Кабмін схвалив план заходів щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на 2016

Кабмін схвалив план заходів щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на 2016 Фото: Кабінет міністрів України

На цей рік передбачено реалізацію 157 заходів

Кабінет міністрів України своїм розпорядженням затвердив план заходів з виконання загальнодержавної програми "Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини" на період до 2016 року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

Зазначається, що метою цієї держпрограми є забезпечення оптимального функціонування цілісної системи захисту прав дітей в Україні відповідно до вимог Конвенції ООН про права дитини та з урахуванням цілей розвитку, проголошених Декларацією тисячоліття ООН, і стратегії Підсумкового документа Спеціальної сесії в інтересах дітей Генеральної Асамблеї ООН "Світ, сприятливий для дітей".


"2016 рік – це останній рік дії згаданої програми… На цей рік передбачено реалізацію 157 заходів, спрямованих на збереження здоров’я дитини, підвищення якості медичних послуг для дітей, оздоровлення та відпочинок дітей, запобігання дитячій інвалідності, ВІЛ/СНІДу, туберкульозу та наркоманії серед дітей та молоді, упорядкування системи обліку бездоглядних і безпритульних дітей, удосконалення системи соціальної роботи із сім’ями та дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах, сприяння своєчасному виявленню бездоглядних дітей, охоплення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, сімейними формами виховання", - сказано в повідомленні.

До виконання цих заходів центральні органи виконавчої влади залучатимуть громадські організації.

Крім того, відповідно до повідомлення, наразі триває робота над проектом Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на період до 2021 року, в якому будуть враховані зауваження Факультативних протоколів до Конвенції про права дитини, пріоритетні напрямки Стратегії Ради Європи з прав дитини (2016 – 2021), положення Стратегії з прав людини тощо.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла за основу законопроект №4784 "Про внесення змін до закону "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування" з наставництва над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування". За документ проголосував 231 депутат ВР.