ua en ru

Кабмін схвалив скасування додаткового імпортного збору з 1 січня 2016

Кабмін схвалив скасування додаткового імпортного збору з 1 січня 2016 Фото: Айварас Абромавічус

Мінекономіки переконане, що імпортний збір допоміг досягти стабільності

Кабінет міністрів України на засіданні 21 жовтня схвалив скасування додаткового імпортного збору з 1 січня 2016 року. Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус, передає прес-служба МЕРТ.

"Як ми і обіцяли бізнесу, з 1 січня 2016 року тимчасовий імпортний збір у розмірі 5% і 10%, який допоміг нам стабілізувати платіжний баланс держави, буде скасовано", - повідомив міністр.

Відповідний законопроект "Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про заходи щодо стабілізації платіжного балансу України у відповідності зі статтею XII Генеральної угоди з тарифів і торгівлі 1994 року" буде переданий на розгляд у Верховну Раду України найближчим часом.

Абромавічус додав, що додатковий імпортний збір був застосований як один з інструментів для досягнення макроекономічної стабілізації. Зокрема, завдяки цьому вимушеного заходу спостерігається поліпшення стану платіжного балансу і пом'якшення наслідків нестабільності зовнішніх ринків для національної економіки.

За даними МЕРТ, результати попереднього аналізу ефективності застосування додаткового імпортного збору показали, що перші ознаки стабілізації стали відчутними у ІІ кварталі 2015 р.

Нагадаємо, 28 грудня 2014 р. Верховна Рада України прийняла рішення про скасування додаткового імпортного збору, це положення набуло чинності 25 лютого 2015 р. і було заплановано до кінця року.

Нагадаємо, раніше в МЕРТ вже неодноразово заявляли, що додатковий імпортний збір буде скасовано з 1 січня 2016 р.