ua en ru

Кабмін схвалив нову стратегію управління держборгом

Кабмін схвалив нову стратегію управління держборгом Фото: засідання Кабміну (РБК-Україна)

Стратегія дозволить скоротити держборг до кінця 2020 до 49% ВВП

Кабінет міністрів України схвалив оновлену Середньострокову стратегію управління державним боргом. Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, прийняття Середньострокової стратегії управління державним боргом на 2018-2020 роки обумовлюється необхідністю визначення основних заходів для зниження його обсягу. Стратегія передбачає встановлення на законодавчому рівні цілей, завдань і заходів з управління державним боргом в середньостроковій перспективі.

За базовим сценарієм співвідношення держборгу до ВВП буде поступово знижуватися з 61,5% на кінець 2017 року до 49,0% на кінець 2020 року.

Фото: стратегія управління держборгом

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що міжнародні резерви України в липні склали 17,7 млрд доларів. За місяць резерви скоротилися на 1,3%. В першу чергу, через виплати платежів по державному боргу, номінованому в іноземній валюті.

На обслуговування та погашення державного і гарантованого держборгу в іноземній валюті (крім платежів на користь МВФ) минулого місяця було направлено 321,5 млн доларів. Зокрема, 231,6 млн доларів на обслуговування та погашення облігацій внутрішньої державної позики.

Зазначимо, станом на кінець травня 2018 року, загальний розмір державного боргу становив 1 993,02 млрд гривень, або 76,26 млрд доларів.