ua en ru

Кабмін схвалив концепцію законопроекту про держрегулювання в сфері супутникового зв'язку

Кабінет міністрів схвалив концепцію законопроекту "Про державне регулювання у сфері супутникової навігації". Про це йдеться в постанові Кабміну від 3 січня 2013 р.

Також Кабмін доручив Державному космічному агентству разом з іншими зацікавленими органами виконавчої влади з урахуванням положень концепції, в трьох місячних термін підготувати і подати на розгляд проект закону "Про державне регулювання у сфері супутникової навігації".

Згідно концепції пропонується визначити на законодавчому рівні напрямки діяльності щодо забезпечення розвитку та застосування систем супутникової навігації; встановити вимоги щодо здійснення підприємницької діяльності у сфері супутникової навігації; надати підтримку вітчизняному виробництву супутникової навігаційної апаратури; запровадити державне регулювання у сфері супутникової навігації.

Крім того, пропонується визначити механізми державно-приватного партнерства у сфері супутникової навігації для забезпечення розвитку вітчизняного виробництва.

Принципами державного регулювання у сфері супутникової навігації є: управління, здійснення нагляду та контролю за здійсненням діяльності у сфері супутникової навігації, а також ліцензування окремих видів діяльності у даній сфері; створення та розвитку державної системи супутникової навігації для надання навігаційних інформаційних послуг органам державної влади, державним установам та іншим користувачам; здійснення центральними і місцевими органами виконавчої влади повноважень щодо впровадження новітніх інформаційних технологій, апаратури і засобів супутникової навігації вітчизняного виробництва.

Планується, що в разі впровадження концепції будуть залучені інвестиції для реалізації інвестиційних проектів, підвищено рівень безпеки та надійності транспортно-логістичного комплексу; підвищено якість надання навігаційних послуг населенню та збільшити надходження до місцевих бюджетів.

Читайте також: Уряд пропонує не приватизовувати "Укркосмос".