ua en ru

Кабмін схвалив зміни до Податкового, Митного та Бюджетний кодекси

Кабмін схвалив зміни до Податкового, Митного та Бюджетний кодекси Фото: Олександр Данилюк

Зміни спрямовані на покращення умов ведення бізнесу в Україні

Кабінет Міністрів (КМУ) схвалив три проекти законопроектів щодо змін до Податкового, Митного та Бюджетний кодекси. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"3 законопроекту, які в комплексі пропонують зміни в Податковий кодекс, Митний кодекс, Бюджетний кодекс, спрямовані на зменшення можливості для корупції в сфері оподаткування, а також спрощення ведення бізнесу та процедур для бізнесу в частині адміністрування податків", - заявив міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Рішення прийнято, тепер треба все зробити для того, щоб це рішення було прийнято українським парламентом", - додав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Зазначимо, на засіданні Кабмін затвердив зміни до Податкового кодексу, прийняті напередодні Нацрадою реформ. Документ передбачає суттєве скорочення повноважень ГФС, введення єдиного реєстру по відшкодуванню ПДВ, перегляд системи електронного адміністрування ПДВ, перегляд процедур трансфертного ціноутворення та ліквідацію податкової міліції.

Передбачається також пільговий режим з податку на прибуток для новостворених підприємств.

Нагадаємо, Нацрада реформ підтримав введення податку на виведений капітал з 2018.