ua en ru

Кабмін зобов'язав МЕРТ забезпечувати техподготовку рішень по урядовим держкомпаніям

Кабмін зобов'язав МЕРТ забезпечувати техподготовку рішень по урядовим держкомпаніям Фото: Кабмін (РБК-Україна)

Кабмін буде направляти МЕРТ доручення щодо оформлення рішень

Кабінет міністрів України зобов'язав Міністерство економічного розвитку і торгівлі забезпечувати технічну підготовку рішень по державним компаніям. Про це повідомляє пресс-служба МЕРТ.

"Сьогодні, 9 серпня, уряд прийняв рішення про зміни до Регламенту Кабінету Міністрів України. Відтепер Мінекономрозвитку здійснювати підготовку проектів актів КМУ, пов'язані з управлінням державними компаніями, що перебувають у підпорядкуванні Кабінету Міністрів України", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що Кабмін буде МЕРТ доручення щодо оформлення рішень. МЕРТ, в свою чергу, буде забезпечувати технічну функцію по підготовці проектів нормативно-правових актів для подальшого внесення в установленому порядку на розгляд Уряду.

Зазначено, що у підпорядкуванні Кабміну належать такі компанії, як НАК "Нафтогаз України", ПАТ "Укрзалізниця", державний концерн "Укроборонпром", ДП "Енергоринок", ВАТ "Державний ощадний банк України", ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України", державна акціонерна компанія" Вугілля України ", ВАТ "Національна акціонерна компанія "Вугілля України", національна акціонерна компанія "Украгролізинг", державне підприємство з питань поводження з відходами як вторинною сировиною, державне підприємство редакції газети "Урядовий кур'єр ", українське національне інформаційне агентство" Укрінформ " і державне підприємство "Науково-технічний центр "ОРТ"

Нагадаємо, сьогодні Кабінет міністрів України на своєму засіданні ухвалив проект постанови, яким створюється Координаційний центр по забезпеченню впровадження нового ринку електроенергії.