ua en ru

Кабмін не буде змінювати основні показники бюджету-2013 р. у бік зменшення після парламентських виборів, - Литвин

Глава Верховної Ради України (ВР) Володимир Литвин заперечує можливість зменшення основних бюджетних показників після парламентських виборів. Про це повідомляє прес-служба ВР.

"Мені важко уявити, що Кабінет міністрів, оголосивши на своєму засіданні контрольні показники бюджету, потім їх змінить у бік зменшення", - сказав Литвин.

Керівник парламенту висловив переконання, що фінансові показники бюджету можуть бути тільки збільшені, нагадавши, що на нарадах і консультаціях за участю глави держави, членів уряду і глави ВР говорилося, що бюджет-2013 має бути бюджетом розвитку.
Литвин також зазначив, що мова йшла про збільшення соціальних виплат тим категоріям, які "відчувають у цьому гостру потребу".

На його думку, дискусії може піддаватися показник приросту ВВП з урахуванням того, що Україна як відкрите в економічному плані держава залежить від кон'юнктури економічних процесів: "Все інше - навіювання, які не мають під собою жодних підстав", - додав Литвин.

Також спростував прогнози краху вітчизняної економіки після виборів, зазначивши, що уряд працює планово, і всі витрати "здійснюються відповідно до розписів".

Читайте також: Янукович визначив пріоритетні реформи для фінансування в держбюджеті-2013.