ua en ru

Кабмін призначив поляка Войцеха Балчуна на посаду глави "Укрзалізниці"

Кабмін призначив поляка Войцеха Балчуна на посаду глави "Укрзалізниці" Кабмін призначив поляка Войцеха Балчуна на посаду глави "Укрзалізниці"

Відповідне рішення було прийнято в ході сьогоднішнього засідання Кабміну

Кабінет міністрів України сьогодні, 20 квітня 2016 року, призначив поляка Войцеха Балчуна на посаду глави ПАТ "Укрзалізниця". Відповідне рішення було прийнято в ході сьогоднішнього засідання Кабміну, передає кореспондент РБК-Україна.


Відповідаючи на запитання членів Кабінету міністрів, Балчун повідомив, що планує організувати польсько-українське співробітництво між працівниками "Укрзалізниця".

Діяльність Балчуна в Польщі

Поляк Войцех Балчун у 2008-2013 роках обіймав посаду президента найбільшого в Польщі та країнах ЄС логістичного вантажного залізничного оператора PKP Cargo. На цій посаді він досяг чималих успіхів – вивів підприємство з безнадійного стану. З 2012 року як голова наглядової ради займався порятунком ще однією майже збанкрутілої компанії "LOT", здійснює авіаперевезення. Також в свій час Балчун обіймав керівні посади в польській поштою, і в державному банку країни. Крім того, Балчун отримав вищу освіту у сфері політології, і ступінь МВА з менеджменту.

Разом з тим, Войцех Балчун займається музикою і має свою рок-групу під назвою "Chemia".

Балчуна вибрали з 31 кандидата

Комітет з призначень керівників при МЕРТ 12 квітня цього року запропонував Кабміну призначити головою "Укрзалізниця" поляка Войцеха Бальчуна.

"Генеральним директором "Укрзалізниця" вибрали Войцеха Бальчуна з Польщі. Войцех молодий, але суперуспішний керівник ряду найбільших польських підприємств", - повідомив Айварас Абромавічус.

Зазначимо, всього в конкурсі на посаду голови "Укрзалізниця" брав участь 31 чоловік.