ua en ru

Кабмін направив ще 100 млн гривень на зарплати шахтарям

Кабмін направив ще 100 млн гривень на зарплати шахтарям Ілюстративне фото (pixabey)

Уряд перерозподілив кошти на зарплати працівникам шахт

Кабінет міністрів України направив 100 млн гривень на зарплати шахтарям. Відповідне рішення є в розпорядженні РБК-Україна.

В уряді зазначили, що за 6 місяців 2018 держшахти видобули 2 161,5 тис. тонн вугілля, що на 154,5 тис. тонн менше плану і на 208,2 тис. тонн менше, ніж у відповідному періоді 2017 року. Зокрема, з 11 шахт на підконтрольній території прибуток від випуску товарної продукції отримало лише ПАТ "Шахта "Надія" на суму 12,6 млн гривень.

Таким чином, за півроку збитки держшахт склали 1,73 млрд гривень, що на 199 млн гривень менше, ніж торік. У зв'язку з цим на шахтах утворився дефіцит обігових коштів для придбання матеріалів та обладнання, оплату послуг та податків. Крім того, не вистачає коштів на модернізацію.

Кабінет міністрів прийняв рішення перерозподілити 100 млн гривень, знизивши витрати на охорону праці та підвищення техніки безпеки і підвищивши їх за програмою "Державна підтримка вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції".

Фото: розпорядження Кабміну

Нагадаємо, сьогодні в Україні набув чинності закон про виплату боргів шахтарям. Мова йде про виділені 1,4 млрд гривень.

У червні у Міненерго розповіли, як вивести вуглевидобувні підприємства на рівень беззбитковості.