ua en ru

Кабмін направив 2,5 млрд гривень на підтримку аграрного сектору

Кабмін направив 2,5 млрд гривень на підтримку аграрного сектору Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua/ua)

Кабмін направив 2,5 млрд гривень на будівництво ферм і товарно-молочних комплексів

Кабінет міністрів України направив 2,5 млрд гривень на підтримку аграрного сектора країни. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

Кабмін направив 2,5 млрд гривень на будівництво ферм і товарно-молочних комплексів.

"Ми направляємо 2,5 млрд гривень на стимулювання будівництва тваринницьких комплексів. Надаємо кредити під ефективну ставку 3% до 5 років", - повідомив Гройсман.

За словами Гройсмана, кошти агропромисловим підприємствам будуть надаватися у вигляді кредитів під ставку 3% у гривні терміном до п'яти років.

"Чи буде проходити компенсація до 30% вартості, якщо не задіяні кредитні кошти, інвестицій... тобто, по всій країні почнеться масове будівництво ферм, молочно-товарних комплексів", - зазначив прем'єр.

Крім того, Кабмін виділив 1 млрд привен на підтримку фермерів.

"Виділяємо 1 млрд гривень на підтримку фермерів. Тільки програма здешевлення кредитів дозволить брати кошти за ставкою близько 1% річних", - повідомив Гройсман.

Нагадаємо, за підсумками 2017 року зовнішньоторговельний оборот аграрної та харчової продукцією між Україною та країнами Європи збільшився на 30,8%, або 1,9 млрд доларів, і становив 8,1 млрд доларів.