ua en ru

Кабмін має намір завтра затвердити план застосування санкцій до російських держбанків

Кабмін має намір завтра затвердити план застосування санкцій до російських держбанків Фото: прем'єр-міністр Володимир Гройсман виніс санкції проти банків РФ на розгляд Кабміну

Санкції стосуватимуться п'яти фінансових установ

Кабінет міністрів України на своєму засіданні завтра, 29 березня, планує затвердити план застосування санкцій до російських банків з часткою держави, які працюють в Україні. Про це йдеться в порядку денному засідання уряду і в документах, якими володіє РБК-Україна.

зокрема, планується розглянути і затвердити план організації виконання Указу Президента України від 15 березня 2017 року № 63 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 березня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Відзначимо, рішення РНБО передбачає введення обмежень строком на рік у відношенні ПАТ "Ощадбанк", ПАТ "VS Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (Промінвестбанк), ПАТ "ВТБ Банк", ПАТ "БМ Банк" в частині запобігання виведенню капіталів зазначеними юридичними особами за межі України на користь пов'язаних з ними осіб.

Сам план рекомендацій по застосуванню санкцій фактично дослівно повторює текст рішення РНБО, або відсилає до них. Також план передбачає, що уповноважені органи (Міністерство фінансів, Міністерство економічного розвитку і торгівлі, Міністерство юстиції, Міністерство закордонних справ, Національний банк, Держфінмоніторинг, Фонд держмайна) мають прозвітувати про вжиті заходи перед апаратом РНБО та Кабінетом міністрів.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко 15 березня ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо застосування санкцій до російських банків.