ua en ru

Кабмін має намір виділити 1 млрд грн на модернізацію Львівського аеропорту в 2017-2021 рр

На модернізацію міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького у 2017-2021 рр. планується залучити фінансування в розмірі 1,06 млрд грн, пише "Комерсант Україна".

На модернізацію міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького у 2017-2021 рр. планується залучити фінансування в розмірі 1,06 млрд грн, пише "Комерсант Україна".

Відповідне рішення закріплене постановою Кабміну № 807 від 17 жовтня 2013 р. "Про внесення змін у Державну цільову соціальну програму розвитку в Україні спортивної та туристичної інфраструктури у 2011-2022 рр.", опублікованими в минулу п'ятницю. Кошти планується залучити з різних джерел, в тому числі і під державні гарантії.

Фінансування модернізації Львівського аеропорту - це далеко не вся держпрограма. Більша її частина, відведена для будівництва, реконструкції, ремонту туристичної, транспортної і спортивної інфраструктури, у тому числі у Львівській області. Все це робиться для того, щоб створити умови для отримання права проведення зимових Олімпійських ігор у 2022 р. Всього на заходи щодо поліпшення інфраструктурних об'єктів, згідно з ТЕО нацпроекту "Олімпійська надія-2022", потрібно 6,9 млрд дол. Для порівняння, на проведення Олімпіади у 2010 р. у Ванкувері було витрачено 3,3 млрд дол., а на проведення ігор у Сочі в 2014 р. - близько 30 млрд дол.

Найбільш витратною частиною проекту є будівництво транспортної інфраструктури - на це передбачено 1,77 млрд дол. За допомогою змішаного фінансування та за рахунок інвесторів будуть побудовані готелі (833 млн дол.), окремий готель для представників Міжнародного олімпійського комітету (МОК; 160 млн дол.) і олімпійські селища (365 млн дол.).

Нагадаємо, на початку листопада Україна подала в МОК офіційну заявку на проведення в Карпатах зимової Олімпіади 2022 р. Столицею Ігор обрано Львів. Конкуренцію йому складуть Алма-Ата (Казахстан), Осло (Норвегія), Мюнхен (Німеччина), Пекін (Китай), а також об'єднана заявка Польщі та Словаччини зі столицею в Кракові. "У Львівській області вже досить багато зроблено, є аеропорт і багато готелів, але останніх повинно бути все одно, як мінімум, удвічі більше", - заявляв раніше віце-прем'єр Олександр Вілкул. За його словами, туристична інфраструктура, необхідна для прийняття Олімпійських ігор, буде будуватися в основному за кошти приватного бізнесу.