ua en ru

Кабмін має намір найближчим часом підвищити посадові оклади військовослужбовцям на 55%, - Єжель

Уряд України найближчим часом має намір підвищити посадові оклади військовослужбовцям на 55%. Про це на брифінгу в Кабінеті міністрів сказав міністр оборони Михайло Єжель, передає кореспондент РБК-Україна.
"Планується урядом прийняти рішення щодо збільшення посадових окладів військовослужбовців на 55%, тобто вийти на рівень грошового забезпечення зарплати державних службовців. Це питання вирішується і найближчим часом воно буде винесене на засідання уряду", - сказав Єжель.
Всього, за словами міністра, на забезпечення соціальних потреб військовослужбовців в 2012 р. буде виділено 9 млрд 200,7 млн грн, що на 503 млн грн більше ніж у 2011 р. Також, за його словами, для забезпечення житлом військовослужбовців в 2012 р. буде виділено з держбюджету 600 млн грн, "при цьому гарантовано за загальним фондом буде 400 млн грн, що на 200 млн більше аналогічних витрат 2011 р".
"Це дозволить нам побудувати або закупити 2 тис. 227 квартир для сімей військовослужбовців", - додав Єжель.

Нагадаємо, раніше, 21 вересня, Верховна Рада України (ВР) в ході пленарного засідання відхилила законопроект № 8523 від 17 травня 2011 р., ініційований народними депутатами від фракції БЮТБ Андрієм Кожем'якіним і Романом Забзалюком про внесення змін до деяких законів України (щодо поліпшення соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей). За ухвалення законопроекту проголосували 133 народних депутата з мінімально необхідних 226.

Відповідно до законопроекту посадовий оклад і оклад за військове звання, повинні складати не менше 75% всього грошового забезпечення. Крім того, проектом закону передбачалося відновлення продовольчого і речове забезпечення військовослужбовців, а так само право на безкоштовний проїзд залізничним, повітряним, водним та автомобільним (за винятком таксі) транспортом для військовослужбовців та їх сімей у відпустку в межах України.