ua en ru

Кабмін має намір створити Раду з питань боротьби з відмиванням доходів

Кабмін має намір створити Раду з питань боротьби з відмиванням доходів Фото: Кабмін створить Раду по боротьбі з відмиванням доходів

Таке питання внесено до порядку денного засідання уряду 8 вересня

Кабінет міністрів має намір створити Раду з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення. Про це свідчить порядок денний засідання 8 вересня, опублікований на Урядовому порталі.

Згідно з порядком, доповідачем із зазначеного питання виступає міністр фінансів Олександр Данилюк. Метою створення такого органу, згідно з пояснювальною запискою до проекту постанови, є посилення міжвідомчої координації у процесі запобігання легалізації незаконних статків, а також протидія фінансуванню тероризму.

Проект постанови буде оприлюднено на офіційних сайтах Мінфіну та Держфінмоніторингу.

У свою чергу, перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів. Крім цього питання, Кубів представить на схвалення Кабміну законопроект про внесення змін у закон "Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану".

Також на затвердження уряду міністр представить проект розпорядження про повноваження заступника міністра економічного розвитку і торгівлі, торгового представника Наталія Микольська на підписання протоколу про правила визначення країни походження товарів до угоди про створення зони вільної торгівлі між державами - учасницями ГУУАМ

Крім того, Кабмін розгляне питання внесення змін до переліку платних соціальних послуг та до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, а також питання, пов'язані з приватизацією.

Нагадаємо, за 7 місяців 2016 НКЦПФР виявила факти відмивання доходів на більш ніж 25 млрд гривень.