ua en ru

Кабмін має намір створити державне підприємство на базі ДП «Калійний завод» ВАТ «Оріана»

Кабінет міністрів має намір до 15 жовтня 2010 р. на базі дочірнього підприємства «Калійний завод» ВАТ «Оріана» створити державне підприємство, повідомив сьогодні у Калуші віце-прем'єр-міністр України Володимир Сівкович, передає кореспондент РБК-Україна.

«Зараз уряд готує документи, цього тижня проекти розпорядження будуть і, я думаю, що до 15 жовтня буде готовий нормативний документ Кабінету міністрів про виділення «Калійного заводу» в окреме державне підприємство, яке повинно бути передане області в управління», - сказав В.Сівкович.

За його словами, потім необхідно провести тендер для залучення інвесторів з метою будівництва протягом двох років заводу з виробництва калійних добрив.

Відновлення виробництва калійних добрив, наголосив віце-премєр-міністр, з одного боку, дозволить ліквідувати екологічно небезпечну ситуацію в зоні його діяльності, з іншого боку - покращить соціально-економічну ситуацію в області.

«Пропозиції від інвесторів є, зацікавленість є», - зауважив В.Сівкович.

Як повідомлялося раніше, Івано-Франківська ОДА має намір ініціювати створення держпідприємства на базі ДП «Калійний завод» ВАТ «Оріана».