ua en ru

МЕРТ початок підготовку агентів ProZorro для регіонів

МЕРТ початок підготовку агентів ProZorro для регіонів Фото: в Україні почалася підготовка агентів ProZorro

Мінекономрозвитку готує агентів ProZorro для регіонів

Міністерство економічного розвитку і торгівлі та держпідприємство "Зовнішторгвидав України" розпочали підготовку агентів ProZorro для регіонів. Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

"Міністерство економічного розвитку і торгівлі та ДП "Зовнішторгвидав України" за підтримки МФ Відродження і Transparency International Україна почали навчальну програму зі закупівель в форматі "Тренінг для Тренерів" (Training of Trainers, Той). Протягом дводенного інтенсиву 16 громадських активістів, які були відібрані з понад 150 претендентів, отримують теоретичні знання і практичні навики, необхідні для організації базових навчальних семінарів ProZorro в регіонах", - наголошується в повідомленні.


Як зазначається, програма навчання у форматі Той була розроблена в рамках підготовки другого, фінального етапу повного переходу на електронні закупівлі, що відбувається у відповідності з Законом України "Про публічні закупівлі".

Зазначимо, що з 1 квітня 2016 використання електронної системи публічних закупівель ProZorro стало обов'язковим для центральних органів влади і великих держкомпаній-монополістів. А з 1 серпня 206 перевести свої закупівлі в електронний формат доведеться місцевим органам влади, комунальним підприємствам тощо.

"Система ProZorro працювала в пілотному режимі з лютого 2015 року до квітня 2016 року. За цей час велику кількість замовників, у тому числі регіональних, добровільно приєдналися до неї і навчилися нею користуватися", - підкреслено у повідомленні.

Також наголошується, що тим не менше, не всі регіональні замовники знайшли час і бажання навчитися використанню ProZorro.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те як реалізована робота електронної системи публічних закупівель в Україні.