ua en ru

Кабмін до кінця місяця погоджує законопроект про спрощення адміністрування податків

Кабмін до кінця місяця погоджує законопроект про спрощення адміністрування податків Фото: Кабмін спрощує адміністрування податків

Володимир Гройсман зазначив, що зміни спрямовані на покращення умов ведення бізнесу в Україні

Кабінет Міністрів планує прийняти в липні і направити на затвердження парламенту законопроект щодо вдосконалення адміністрування податків в країні. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, - повідомляє його прес-служба.

"Я очікую, що в липні Міністерство фінансів внесе пропозиції у вигляді законопроекту, які ми зможемо прийняти на засіданні уряду і направити до парламенту для подальшої обробки і підтримки для того, щоб ми змогли підтримати бізнес", - зазначив Гройсман.


На його думку, нововведення спростять ведення бізнесу в Україні. Прем'єр також повідомив, що пропоновані зміни розроблені робочою групою, в яку увійшли представники Мінфіну, профільного комітету Верховної Ради, віце-прем'єр-міністрів.

Також Гройсман розкритикував існуючу систему адміністрування податків, зазначивши при цьому, що в уряду вже є розуміння того, який формат може бути сприйнятий, щоб змінити систему на користь бізнесу.

"Це ж треба зробити спочатку недолугу систему адміністрування, щоб завжди було за що зачепитися, за якісь порушення, і нараховувати якісь шалені штрафи", - зазначив Володимир Гройсман.

Нагадаємо, офіс бізнес-омбудсмена отримав 446 скарг на роботу ГФС.