ua en ru

Кабмін може змінити постанову про обмеження поставок на окуповані території

Кабмін може змінити постанову про обмеження поставок на окуповані території Фото: Георгій Тука

Тука виступив проти прийняття закону про тимчасово окуповані території

У Кабінеті міністрів представлені зміни в постанову про обмеження поставок на тимчасово окуповані території. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і тимчасово переміщених осіб Георгій Тука, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наше міністерство принципово виступає категоричним противником такої концепції (законопроекту про окуповані території - ред.). Ніколи не погоджуся з такою позицією, коли хтось хоче, щоб ми фактично добровільно відмовилися від тих людей і тих територій, які насильно окуповані", - заявив Тука, зазначивши, що громадяни України, що проживають на окупованих територіях - це заручники збройних формувань.

"Ми не можемо покласти відповідальність за наших громадян на країну-окупанта", - додав заступник міністра.

Раніше у ВР був зареєстрований законопроект, що скасовує закон про вільну економічну зону Криму. Також на розгляд КМУ вже подані зміни до постанови №1035 про обмеження поставок окремих товарів (робіт, послуг) на тимчасово окуповану територію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство юстиції і Міністерство закордонних справ готують судовий позов проти Російської Федерації за незаконний видобуток корисних копалин в територіальних водах України неподалік окупованого Криму.