ua en ru

Кабмін змінив список непідконтрольних Україні територій Донбасу

Кабмін змінив список непідконтрольних Україні територій Донбасу Фото: Арсеній Яценюк

Розпорядження № 428-р оприлюднене на сайті уряду

Кабінет міністрів змінив список непідконтрольних Україні територій Донбасу. Розпорядження від 5 травня 2015 р. № 428-р "Про внесення змін до розпорядження Кабінету міністрів України від 7 листопада 2014. № 1085" оприлюднено на сайті уряду.

Зокрема, згідно з документом, у список населених пунктів Донецької області, на території яких органи української державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, увійдуть міста Донецьк, Горлівка, Дебальцеве (крім Світлодарська та Миронівського), Докучаєвськ, Єнакієве, Жданівка, Кіровське, Макіївка, Сніжне, Торез, Харцизьк, Шахтарськ, Ясинувата, Амвросіївський, Старобешівський, Шахтарський райони, а також частково Артемовський, Волноваський, Мар'їнський, Новоазовський, Тельманівський і Ясинуватський райони.

У Луганській у список увійшли Луганськ, Алчевськ, Антрацит, Брянка, Кіровськ, Красний Луч, Краснодон, Первомайськ, Ровеньки, Свердловськ, Стаханов, а також Антрацитівський, Краснодонський, Лутугинський, Перевальський, Свердловський та Слов'яносербський райони.

Нагадаємо, 31 жовтня 2014 року Кабмін затвердив перелік населених пунктів, на території яких здійснювалася АТО.

Проте 11 листопада Кабмін зупинив дію розпорядження про перелік населених пунктів, що входять в зону АТО.