ua en ru

Кабмін змінив методику оцінки майна та умови продажу об'єктів держвласності

Кабмін змінив методику оцінки майна та умови продажу об'єктів держвласності Фото: Кабмін змінив процедуру приватизації об'єктів держвласності

Зміни не торкнуться процедури приватизації ОПЗ

Кабінет міністрів України (КМУ) вніс зміни до постанови Кабінету міністрів України від 10 грудня 2003 року № 1891 та від 24 червня 2015 № 525 в частині методики оцінки майна та положення про робочу групу з підготовки пропозицій до проектів рішень КМУ про приватизацію, а також самі умови продажу об'єктів державної власності. Відповідне рішення було прийнято сьогодні під час засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.


"Врегульовано процес прийняття рішень Фондом держмайна - ред.) про можливість укладення угоди при продажу на конкурсі пакета акцій, попередній продаж якого не відбулося через відсутність попиту - надійшла заява лише від одного покупця", - заявив голова Фонду держмайна Ігор Білоус.

Посадовець повідомив, що згідно з постановою пропонується проведення повторної незалежної оцінки такого пакета на дату проведення конкурсу з продажу пакета акцій, зазначив при цьому, що дана норма не буде стосуватися конкурсу з приватизації Одеського припортового заводу.

"Зазначена норма не буде поширюватися на ситуацію з продажем пакету акцій ОПЗ, оскільки конкурс з його продажу за рішенням уряду буде відбуватися виключно за наявності двох учасників", - додав Білоус.

Нагадаємо, сьогодні Кабмін схвалив зниження стартової ціни ОПЗ.