ua en ru

Кабмін і Нацбанк розробили комплекс заходів з мінімізації наслідків можливої світової кризи, - Ярошенко

На сьогоднішній день уряд і Національний банк розробили і вводять в дію комплекс заходів, спрямованих на мінімізацію наслідків можливої світової кризи. Про це під час виступу в парламенті заявив міністр фінансів України Федір Ярошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день Кабінет міністрів з Національним банком України вже розробив і зараз вводить комплекс заходів, спрямованих на завчасне реагування на можливий розвиток подій, пов'язаних з поглибленням світової кризи. Це стане новацією державного бюджету на 2012 р., які я скоро представлятиму (у парламенті)", - сказав Ярошенко.

Також міністр зазначив, що уряд "постійно займається утриманням в певних нормах інфляції (у тих показниках), які запропонував уряд у період прийняття Закону про бюджет, і сьогодні всі ці заходи дають підстави (стверджувати), що ми йдемо в планових показниках".
За його словами, при необхідності уряд вживає заходів для забезпечення бездифицитного ресурсного поповнення ринку нафтопродуктів, а саме здійснює товарні інтервенції в періоди цінових піків, що перешкоджає стрімкому зростанню цін на нафтопродукти. Також уряд знизив ставку акцизу на бензин і дизельне паливо. "Таким чином, своєчасне реагування уряду на виклики світової економіки - це запорука стримування інфляції в межах прогнозу - 8,9%", - наголосив міністр фінансів.