ua en ru

Кабмін хоче запровадити новий принцип угоди про розподіл продукції у сфері видобування корисних копалин

Кабінет міністрів хоче впровадити принцип угоди про розподіл продукції у сфері видобування корисних копалин.

Кабінет міністрів хоче впровадити новий принцип угоди про розподіл продукції у сфері видобування корисних копалин. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми переходимо від так званих договорів про спільну діяльність, де у свій час вкрали ліцензію на видобуток корисних копалин, швиденько з міністерством підписали договір про спільну діяльність і вся ця спільна діяльність зводиться до надприбутки окремих компаній. Ми переходимо від фіктивної спільної діяльності до класичного світового принципом - це угода про розподіл продукції. Добули - поділили: частина отримала держава, частина отримав той, хто інвестував у видобуток ", - заявив Яценюк.

За словами Яценюка, в рамках податкової політики Кабмін планує змінити підходи до оподаткування енергетичних компаній.

"Ми будемо пропонувати парламенту змішаний підхід в оподаткуванні енергетичних компаній, який повинен залучати нових інвесторів. Новий інвестор, який тільки отримав доступ до інвестицій і почав свердлити свердловину, повинен платити менше, а той, який почав видобуток, повинен платити так, як це передбачено у світі: рента і доходи від реалізації відповідних енергетичних продуктів", - зазначив Яценюк.

Нагадаємо, Кабмін також наполягає на внесенні змін у закон про трансферне ціноутворення.