ua en ru

Кабмін хоче збільшити кількість туристів в Україні до 2022 р. в два рази - до 50 млн осіб

Кабінет міністрів України хоче збільшити кількість туристів в Україні до 2022 р. в два рази - до 50 млн осіб. Про це сьогодні на брифінгу повідомив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми ставимо за мету до 2022 р. вдвічі збільшити, до 50 млн осіб на рік кількість туристів, що приїдуть до нас. Також особлива увага приділяється внутрішньому туризму. Для цього до кінця року за участі експертів буде розроблена державна програма", - заявив Вілкул.

За його словами, програма передбачає визначення туристичної спеціалізації регіонів для найбільш ефективного використання курортних можливостей, природного та людського потенціалу.

За словами Вілкула, у Полтавській обл. можна розвинути лікувальний та зелений туризм, в промислових регіонах - індустріальний туризм.

Він наголосив на тому, що для успішного розвитку туризму необхідно підняти сервіс.

"Ми розуміємо, що туризм це не тільки якесь гарне місце, це перш за все сервіс. А він складається з наявності готелів, доріг, досвідченого персоналу, достатньої інформації в мережі Інтернет і у туроператорів. Досягнення цього - це поступовий рух", - зазначив він.

Вілкул зазначив, що є позитивною практика запрошувати до готелів менеджерів з закордону з метою навчання власного високопрофесійного персоналу.