ua en ru

Кабмін хоче спростити доступ до безоплатної правової допомоги

Кабмін хоче спростити доступ до безоплатної правової допомоги Фото: Кабмін

Перелік категорій осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу буде розширено

Кабінет міністрів України зареєстрував для подальшого розгляду Верховною Радою України проект закону № 3044 "Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення доступу до безоплатної правової допомоги та підвищення якості її надання" від 7 вересня 2015 року. Текст проекту закону розміщено на офіційному сайті ВРУ.

Проект закону має на меті удосконалення окремих положень закону України "Про безоплатну правову допомогу" шляхом внесення до нього низки відповідних змін. Також певних коректив має зазнати і закон України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

Даний законопроект повинен "спростити доступ до безоплатної правової допомоги соціально вразливих верств населення, уточнити правовий статус та повноваження центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, визначити на законодавчому рівні порядок подання документів, що підтверджують належність особи (або осіб) до суб´єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу, а також з інших питань враховуючи практичний досвід роботи системи безоплатної правової допомоги протягом майже двох з половиною років поспіль", - вказано в пояснювальній записці до документу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про відкриття 100 додаткових нових центрів безоплатної правової допомоги, які були організовані для надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, які постраждали від російської агресії. Також, Кабмін пропонує Раді вдосконалити законодавство щодо повернення в Україну незаконно вивезених дітей.