ua en ru

Кабмін хоче залучати іноземні кредити для фермерів у вигляді сільгосптехніки

Кабмін хоче залучати іноземні кредити для фермерів у вигляді сільгосптехніки Фото: сільгосптехніка

Зараз ведуться домовленості, щоб світові фінансові агентства давали кредити фермерам

Кабінет міністрів хоче залучати іноземні кредити для фермерів у вигляді сільгосптехніки. Про це повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні під час огляду сільгосптехніки в с. Дослідницьке Київської області, передає кореспондент РБК-Україна.

"Малий фермер, який не має доступу до міжнародних фінансових ринків, він потребує української техніки, тому ми за результатами півріччя виділимо також додаткові кошти на компенсацію процентної ставки по придбанні сільськогосподарської техніки саме українського виробництва для малого і середнього бізнесу", - заявив Яценюк.

Він зазначив, що зараз ведуться домовленості, щоб світові фінансові агентства давали кредити фермерам - товарні кредити у вигляді сільгосптехніки.

"Ми мали розмову з нашими американськими партнерами, так як там, в принципі, ринок аграрний дуже добре розвинений, і Агентство з міжнародного розвитку Сполучених Штатів отримало наше бачення, яким чином посилити кооперацію в аграрному секторі. Американці зацікавлені, щоб поставити техніку в Україну, а ми зацікавлені, щоб отримати довгий кредит, низькопроцентну ставку і ефективну техніку, яка дасть можливість більше збирати, більше продати і більше заробити", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, раніше Яценюк заявляв, що Кабмін веде переговори з американськими компаніями з виробництва сільгосптехніки в Україні.