ua en ru

Кабмін готує до ратифікації угода ВТО зі спрощення процедур торгівлі

Кабмін готує до ратифікації угода ВТО зі спрощення процедур торгівлі Фото: заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов

Уряд готує переклад документа для його ратифікації

Кабінет міністрів України готує переклад угоди Світової організації торгівлі (СОТ) по спрощенню процедур торгівлі для подальшої її ратифікації. Про це повідомив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов в ході попереднього слухання доповіді експертів ЄЕК ООН про готовність України до виконання угоди, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Ми дуже сподіваємося, що вже найближчим часом після того, як буде разом з МЗС напрацьований офіційний переклад цієї угоди, він буде направлений на узгодження органам влади. І відповідно після цього далі - на ратифікацію", - повідомив Нефьодов.

За його словами, Мінекономіки спільно з іншими відомствами зараз активно працюють над ратифікацією цієї угоди.

"Це завдання закріплена відразу в декількох важливих програмних документах, починаючи зі "Стратегії сталого розвитку 2020", програми діяльності Кабінету міністрів і закінчуючи внутрішніми міністерськими завданнями", - підкреслив заступник міністра.

Нагадаємо, напередодні СОТ знизила прогноз зростання світової торгівлі у 2015 р. до 3,3%.