ua en ru

Кабмін готовий профінансувати місцеві вибори на Донбасі 7 грудня, - Яценюк

Уряд України готовий виділити кошти на вибори в окремих територіях Луганської і Донецької області у разі їх відповідності українському законодавству.

Уряд України готовий виділити кошти на вибори в окремих територіях Луганської і Донецької області у разі їх відповідності українському законодавству. Про це в ході засідання Кабінету міністрів заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Закон передбачає проведення місцевих виборів на окремих територіях Донецької та Луганської області. Вибори це тоді, коли громадянин України з гордо піднятою головою з українським паспортом бачить рекламу, може отримати інформацію про того чи іншого кандидата, може з ним зустрітися і запитати, коли забезпечена конкуренція і прозорість. Це називається демократичність виборів", - заявив Яценюк.

За словами прем'єра, уряд готовий фінансувати ці вибори, у разі їх відповідності українському законодавству.

"Тому уряду дано доручення профінансувати ці вибори, якщо ЦВК оголосить їх. Вибори будуть визнані лише тоді, коли будуть проведені у відповідності з нормами і правилами міжнародного законодавства", - заявив він.

Нагадаємо, 16 вересня 2014 р. народні депутати підтримали законопроект № 5081 "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Зокрема, закон призначає місцеві вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей, які отримають особливий статус, на 7 грудня 2014 р. Повноваження депутатів місцевих рад та посадових осіб, обраних на позачергових виборах, призначених Верховною Радою України, не можуть бути достроково припинені.