ua en ru

Кабмін готовий прийняти план дій для імплементації УА з ЄС, - Яценюк

Уряд готовий прийняти план дій для імплементації Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Уряд готовий прийняти план дій для імплементації Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Про це сьогодні під час виступу "Розвиток нової України" на YES заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, коментуючи відкладення вступу в силу зони вільної торгівлі з ЄС, передає кореспондент РБК-Україна.

Про це сьогодні під час виступу "Розвиток нової України" на YES заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, коментуючи відкладення вступу в силу зони вільної торгівлі з ЄС, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наскільки я розумію, немає відкладення ратифікації. Після ратифікації угоди українська сторона реалізує все, що там міститься, буде прийнято все законодавство. Уряд готовий прийняти план дій. У мене є відчуття, що це такий добрий жест з боку ЄС. Ми маємо час перепочити. ЄС нині скасував ввізні мита, а ми не повністю відкриваємо для ЄС український ринок. Відтак цей період дається на те, щоб украінцям підготуватися", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, вчора у Брюсселі за результатами тристоронньої міністерської зустрічі у форматі Україна-ЄС-РФ були досягнуті домовленості, згідно з якими ЄС погодився подовжити дію режиму торгових преференцій для українських експортерів до кінця 2015 р.