ua en ru

Кабмін ще не застосовував мораторій на виплату зовнішніх боргів, - Яресько

Кабмін ще не застосовував мораторій на виплату зовнішніх боргів, - Яресько Фото: Наталія Яресько

Глава Мінфіну запевняє, що припинення платежів - це "не страшна річ"

Кабінет міністрів України ще не застосовував мораторій на виплату зовнішніх боргів. Про це сьогодні під час виступу у Верховній Раді повідомила міністр фінансів України Наталія Яресько, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо ми не в змозі будемо привести наших кредиторів до столу по раціональний підхід до цих трьох цілей, тоді, очевидно, ми будемо мати на увазі той важіль, який ви нам дали, в Кабінеті міністрів вирішувати, призупинити платежі, чи ні", - сказала Яресько.

При цьому глава Мінфіну зазначила, що припинення платежів - це "не страшна річ".

"І вона в жодному разі не зупинить програм з МВФ, не чинитиме тиск ні на населення, ні на українську банківську систему. Тому що ті зовнішні облігації не лежать у наших внутрішніх українських банках, це не Кіпр, це не та ситуація, яка була в інших країнах. Ці зовнішні облігації знаходяться за кордоном або в руках приватних фізичних осіб, але не в нашій банківській системі", - зазначила Яресько.

Нагадаємо, міністр фінансів Наталія Яресько хоче, щоб приватні кредитори списали 40% номінальної вартості українських держоблігацій.