ua en ru

Кабмін має передбачити в держбюджеті відповідного року видатки на програму "Питна вода України" на 2011-2020 рр. у розмірі 3 млрд грн

Кабінет міністрів України має передбачити в держбюджеті відповідного року видатки на програму "Питна вода України" на 2011-2020 рр. у розмірі 3 млрд грн. Про це йде мова у відповідному проекті Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Загальнодержавну програму "Питна вода України" на 2006-2020 роки" опублікованому на офіційному сайті Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.
Згідно з вказаним законопроектом, Кабмін при підготовці проекту Закону України про Державний бюджет України на відповідний рік має передбачати видатки на забезпечення виконання заходів, передбачених програмою "Питна вода України". Окрім цього, Раді міністрів АР Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям під час розроблення та затвердження проектів місцевих бюджетів передбачати у них необхідні кошти для забезпечення виконання регіональних та місцевих програм (заходів) щодо забезпечення населення якісною питною водою в достатній кількості.
Нагадаємо, загальнодержавна цільова програма "Питна вода України" має на меті забезпечення населення питною водою у необхідних обсягах та відповідно до встановлених нормативів. Основним завдянням програми є: упорядкування зон санітарної охорони джерел питного водопостачання; будівництво та реконструкція водозабірних споруд із застосуванням новітніх технологій та обладнання; впровадження станцій (установок) доочищення питної води у системах централізованого водопостачання, насамперед для водозабезпечення дошкільних, шкільних і лікувальних закладів, у тому числі в сільських населених пунктах, та облаштування пунктів розливу питної води з доставкою її спеціальним автотранспортом; будівництво та реконструкція очисних споруд із застосуванням новітніх технологій та обладнання; розроблення схем оптимізації роботи систем централізованого водопостачання та водовідведення; оснащення лабораторій здійснення контролю якості води та стічних вод сучасним контрольно-аналітичним обладнанням; приведення нормативно-правової бази у сфері питного водопостачання та водовідведення у відповідність із стандартами ЄС; розроблення та впровадження науково-дослідних і дослідно-конструкторських розробок на основі новітніх матеріалів, технологій, обладнання та приладів. Обсяг фінансування програми "Питна вода України" на 2011-2020 рр. складе 9,471 млрд грн, з них за рахунок державного бюджету - 3,004 млрд грн, інших джерел - 6,467 млрд грн.