ua en ru

Кабмін повинен доручити "Нафтогазу" збільшити подачу газу Києву, - експерт

На час пошуку засобів для погашення різниці в тарифах на тепло в Києві Кабмін повинен доручити "Нафтогаз України" збільшити подачу газу столичних ТЕЦ, вважає директор енергетичних програм центру "Номос" Михайло Гончар.

"У зв'язку з аномальними холодами Кабмін повинен доручити "Нафтогазу України" збільшити подачу газу на київські ТЕЦ", - сказав він.

На думку Гончара, таке рішення обґрунтовується аномально холодною погодою.

"Але це лише тимчасова міра. Проблему з погашенням боргів за тепло необхідно вирішувати комплексно, виділити гроші з Держбюджету, щоб енергосистема в Києві могла нормально працювати", - зазначив він.
Як відомо, через зниження тиску "Київтрансгаз" більше половини столичних споживачів можуть опинитися без тепла та гарячої води. За даними "Київенерго", 3 жовтня управління магістральних газопроводів "Киевтрансгаза" за дорученням НАК "Нафтогаз України" знизив тиск газу на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.

На даний момент зниження тиску газу не вплинуло на роботу теплоелектроцентралей і компанія продовжує підключати споживачів до централізованого опалення та забезпечувати гарячим водопостачанням. Проте енергетики попереджають, що у зв'язку з очікуваним зниженням температури і похолоданням необхідні параметри теплоносія дотримано не буде. У зв'язку з цим без гарячого водопостачання і теплопостачання можуть залишитися понад 7 тисяч споживачів в Деснянському, Оболонському, Печерському, Голосіївському, Шевченківському, частини Дарницького районів столиці.