ua en ru

Кабмін домовився з компанією з США про оновлення рухомого складу "Укрзалізниці"

Кабмін домовився з компанією з США про оновлення рухомого складу "Укрзалізниці" Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

УЗ вже наступної осені отримає 30 локомотивів, створених за стандартами GE

Кабінет міністрів України домовився з американською компанією GE Transportation про оновлення рухомого складу "Укрзалізниці". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну за підсумками переговорів прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з керівництвом компанії.

Повідомляється, що сторони до кінця року підпишуть угоду про стратегічне партнерство з реалізації 7-річної програми оновлення рухомого складу "Укрзалізниці".

"Радий, що ми финалізували наші домовленості і домовляємося, що до кінця року всі документи повинні бути погоджені й підписані. Уряд сприятиме цьому процесу", - зазначив Гройсман.

У рамках виконання всіх угод використання українських потужностей зросте до 40%. Крім того, продукція українського виробництва, створена на основі технологій GE, буде використана у проектах американської компанії в інших країнах. Виконання першої фази проекту передбачає постачання "Укрзалізниці" вже у вересні 2018 року 30 локомотивів, які будуть мати українські запчастини та обслуговуватися в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що General Electric буде інвестувати у виробничі бази УЗ для модернізації рухомого складу.