ua en ru

General Electric буде інвестувати у виробничі бази УЗ для модернізації рухомого складу, - Кравцов

General Electric буде інвестувати у виробничі бази УЗ для модернізації рухомого складу, - Кравцов Фото: uz.gov.ua

За словами Кравцова, уряд та УЗ націлені на довготривалу співпрацю з General Electric

ПАТ "Укрзалізниця" (УЗ) в листопаді 2017 року за сприяння та підтримки уряду планує підписати рамкову угоду про співпрацю із світовим гігантом General Electric Transportation, який є складовою транснаціональної корпорації General Electric. Про це йдеться у повідомленні на сайті "Укрзализниці".

Відповідні домовленості досягнуті під час зустрічі прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з президентом компанії General Electric Transportation Джеймі Міллер.

Як повідомив 4 жовтня в. о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов під час переговорів з президентом та виконавчим директором американської компанії General Electric Transportation Джеймі Міллер, уряд України та ПАТ "Укрзалізниця" націлені на підтримку довготривалої співпраці з компанією General Electric щодо проекту оновлення українського парку вантажних магістральних тепловозів.

Кравцов також зазначив, що з американськими партнерами досягнуто домовленості про створення робочої групи для пришвидшення процесу підготовки рамкової угоди.

"Сподіваємось у найстисліші терміни підготувати документи, в межах яких укладатимуться операційні контракти. Ми вже продемонстрували фахівцям General Electric наші виробничі бази, які могли стати потенційними майданчиками для розгортання виробництва американською компанією",- розповів Кравцов.

За словами керівника головної кампанії-перевізника країни, "Укрзалізниця" отримала від американської сторони підтвердження зацікавленості у фінансуванні проекту з боку потужних фінансових організацій.

alt

Під час зустрічі з президентом компанії General Electric Transportation прем’єр-міністр Володимир Гройсман наголосив на важливості співпраці зі світовим виробником локомотивів та локалізації виробництва, яка може сягнути 40%.

"Для нас важливо модернізувати рухомий склад "Укрзалізниці", а це потребує інвестицій та технологічних рішень. Тож питання співпраці з GE може стати тим випадком, коли поєднання можливостей буде вдалим. Все, що потрібно буде від Уряду буде опрацьовано максимально швидко", - сказав Гройсман.

Він підкреслив, що співпраця з GE сприятиме створенню десятків тисяч робочих місць на підприємствах, які вже працюють в Україні.

Як відомо, п’ятирічний план розвитку ПАТ "Укрзалізниця" передбачає модернізацію та закупівлю 270 локомотивів. Частину локомотивів планується модернізувати та придбати у співробітництві з General Electric.

Також товариство планує у 2018 році підписати договір з General Electric на придбання 30 локомотивів на умовах лізингу.