ua en ru

Кабмін до липня має намір підготувати законопроект щодо реорганізації "Нафтогазу"

Кабінет міністрів України (Кабмін) протягом місяця підготує законопроект необхідний для реорганізації НАК "Нафтогаз Україна".

Кабінет міністрів України (Кабмін) протягом місяця підготує законопроект необхідний для реорганізації НАК "Нафтогаз Україна". Про це заявив журналістам міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Продан, передє кореспондент РБК-Україна.

"В місячний термін ми повинні підготувати законопроект. Законопроект має більш широке значення - це будуть зміни в законодавство, особливо зміни в закон про функціонування ринку газу, які пов'язані з імплементацією третього енергетичного пакету", - заявив Продан.

Нагадаємо, Кабмін на засіданні 4 червня прийняв рішення про створення ПАТ "Українська газотранспортна система" і "Українські газові сховища" на базі "Нафтогазу".

"Кабмін прийняв постанову... щодо поділу на дві компанії. Будуть створені дві акціонерні компанії зі 100% власністю держави. Компанії будуть працювати як незалежний оператор, який буде працювати за європейськими правилами, і компанія, яка буде мати у власності підземні сховища", - йдеться в заяві Продана в ході засідання.