ua en ru

Кабмін через декілька днів ухвалить рішення щодо продажу ліцензій для 3G-зв'язку, - Семерак

Кабінет міністрів України через декілька днів ухвалить рішення щодо продажу на аукціоні трьох ліцензій з надання 3G-зв'язку.

Кабінет міністрів України через декілька днів ухвалить рішення щодо продажу на аукціоні трьох ліцензій з надання 3G-зв'язку. Про це на брифінгу повідомив міністр Кабінету міністрів України Остап Семерак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми (на засіданні уряду) сьогодні розглядали проект постанови, яка стосується конверсії радіочастот для 3G. Я хотів би оголосити, що уряд неухильно рухається в напрямку організації продажу ліцензії для 3G зв'язку, обов'язково найближчим часом ми в Україні будемо мати можливість користуватися легко вільно 3G-зв'язком. Зараз дискусія продовжується в форматі технічних фахівців, оскільки це є технічно зарегульована ділянка. Рішення, яке уряд ухвалює, передбачатиме не тільки розвиток галузі, також нашим пріоритетом є прозорість ведення бізнесу і максимальне отримання коштів до державного бюджету від продажу вкрай обмеженого ресурсу, який існує в Україні", - сказав Семерак.

Він повідомив, що на сьогоднішній день у власності держави є чотири пари таких частот, одна з них занята "Укртелекомом" ("Три моб").

"Є три інших пари, які частково потребують конверсії відповідно до указу Президента України, який говорять про те, що принципи продажу ліцензій повинні ґрунтуватися на необхідності розвитку галузі, на необхідності максимального залучення коштів до державного бюджету від продажу. Сьогодні є три ліцензії, які Україна хоче запропонувати ринку для розвитку нових стандартів. Це рішення буде прийняте найближчим часом", - розповів Семерак.

Він додав, що ліцензії будуть продані на аукціоні.

"Нам лишилося чекати декілька днів", - зазначив міністр