ua en ru

Кабмін найближчим часом планує перетворити аеропорт "Бориспіль" в ПАТ, - джерело

Кабмін найближчим часом планує перетворити аеропорт "Бориспіль" в ПАТ, - джерело Фото: аеропорт "Бориспіль" (kbp.kiev.ua)

Проект урядового розпорядження про перетворення "Борисполя" в ПАТ ініціювало Мінінфраструктури

Кабінет міністрів України планує найближчим часом перетворити державне підприємство "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" у публічне акціонерне товариство. Про це РБК-Україна повідомили джерела в уряді, говориться в матеріалі "На публіку: чи передадуть аеропорт "Бориспіль" в концесію".

Відповідний проект урядового розпорядження ініціювало Міністерство інфраструктури.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив РБК-Україна, що його відомство веде послідовну політику по корпоратизації державних підприємств.

"Корпоратизація - нова прогресивна форма управління державними активами. Це - єдиний спосіб зменшити політичні, ділові та інші впливи на роботу державних компаній, залучити професійний незалежний менеджмент. Міністерство інфраструктури успішно провело корпоратизації "Укрзалізниці" і "Укрпошти", запускає процес корпоратизації аеропорту "Бориспіль", - сказав Омелян.

Нагадаємо, у вересні генеральний директор аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін заявив, що корпоратизації підприємства в цьому році не буде.