ua en ru

Кабмін відновив обов'язкові щорічні медогляди школярів

Кабінет міністрів України відновив обов'язкові профілактичні медичні огляди учнів у навчальних закладів. Відповідну постанову, якою внесено зміни до пункту 4 Порядку здійснення медичного обстеження учнів загальноосвітніх навчальних закладів, Кабмін прийняв 14 січня 2013 року.

Згідно з документом, обов'язкові медичні профілактичні огляди учнів загальноосвітніх навчальних закладів проводитиметься щорічно медичними працівниками в загальноосвітніх навчальних закладах.

За словами міністра освіти, науки, молоді та спорту Дмитра Табачника, проведення медичних оглядів саме в школах підтримують батьки, зокрема за таке рішення висловилися понад 84% з них при проведенні недавно "загальноукраїнських батьківських інтернет-зборів".

У школах медобстеження будуть охоплені всі діти. Це дозволить своєчасно виявляти захворювання або схильність до них і надавати школярам відповідну медичну допомогу.

"Ми повинні приділяти особливу увагу профілактиці захворювань, особливо у дітей, - зазначив прем'єр-міністр України Микола Азаров. - Здоров'я підростаючого покоління - найважливіше завдання. Головний акцент варто зробити саме на профілактиці. І підходити до цього питання треба неформально".

Міносвіти доручено забезпечити умови для проведення медичних оглядів у школах, фахівців для здійснення кваліфікованого обстеження школярів надавати Міністерство охорони здоров'я.

Треба відзначити, що відновлення обов'язкових медоглядів у навчальних закладах не заперечує обстеження у сімейних лікарів і терапевтів загальної практики.

Відзначимо, Табачник планував ввести обов'язкове медобстеження в школах з серпня 2010 р.