ua en ru

К.Грищенко: Договір про продовження перебування ЧФ РФ на території України не змінює умов перебування флоту.

Договір про продовження перебування ЧФ РФ на території України не змінює умов перебування флоту. Про це на брифінгу заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, передає кореспондент РБК-Україна.

К.Грищенко нагадав, що договір, який вчора був підписаний між Президентом України та президентом РФ містить положення про додаткову компенсації України у зв'язку з перебуванням ЧФ РФ на території України, яка буде здійснюватись через отримання «дуже суттєвої» знижки на ціну на газ впродовж 10 років.

«Те, що вдалось підписати комплексу угоду, яка з однієї сторони надає можливість Росії планувати свою діяльність на морській базі на перспективи и зняти таким чином питання, які створюють напруження в наших двосторонніх відносинах, одночасно з вирішенням дуже важливої для нас проблеми фінансової стабілізації і можливостей прийняття такого бюджету, який дозволить також вести предметний і позитивний діалог з МВФ - є елементом виходу України з кризи і активного економічного зростання вже в цьому році», - сказав він.

К.Грищенко також нагадав, що відповідно до підписаних вчорашніх угод, продовжується дія трьох базових угод.