ua en ru

До школи Ахметова-Колеснікова в Донецьку не будують спеціальну дорогу, - міськрада

Інформація про те, що управління капітального будівництва Донецької міськради відремонтує дорогу в ГригорЇвську міжнародну школу за 22,6 млн грн, є некоректною. Про це повідомив начальник управління по зв'язках з громадськістю Донецької міської ради Максим Ровинський.

"Дорога не будується до якого-небудь об'єкта. Вона з'єднує два проспекти - Панфілова та Богдана Хмельницького. Будівництво дороги було запроектовано і ведеться у відповідності з планами міста. Завдання - вирішити проблему пробок біля Лікарні Вишнєвського (ЦМКЛ №1) та РК "Центральний". Дорога повинна відвести транспортні потоки з ін. Панфілова у бік пр. Б.хмельницького", - підкреслив Максим Ровінський.

Нагадаємо, сьогодні ряд ЗМІ повідомив, що 18 жовтня за результатами тендеру Донецька міськрада уклала договір з КП "Шляхове ремонтно - будівельне управління" на будівництво нової автодороги. "Будівництво передбачено Генеральним планом і планом соціально-економічного розвитку міста Донецька на 2013 рік", - зазначив Максим Ровінський.

Нова дорога має розвантажити напружений рух біля першої міської лікарні. Її необхідність відзначають і самі медики. "Мені і моїм колегам вкрай складно добиратися на роботу зчерез постійні затори на Панфілова, а якщо ще й закритий залізничний переїзд, то це взагалі катастрофа, - пояснила співробітник центру материнства і дитинства Наталія Кубрак. - Крім того, матусям, яким терміново потрібно потрапити в пологове відділення також важко вчасно доїхати, а нова дорога, думаю, вирішить ці споконвічні проблеми".

Проблема буде вирішена і для жителів Донецька, які щодня стоять у пробці перед залізничним переїздом на проспекті Панфілова, добираючись з Куйбишевського та Петровського районів в центр міста. "Як всі знають, тут постійно пробки, і на роботу доїхати нереально, - розповіла місцева мешканка Анжеліка Файчук. - Сама дуже часто стою в пробках за рахунок залізничного переїзду, і з якого боку не їдеш - праворуч або ліворуч, завжди буде пробка: і вранці, і ввечері, і вдень".

Загальна довжина дороги становитиме 1 тис. 50 м. Паралельно будуть встановлені зупинки громадського транспорту, передбачається благоустрій та озеленення території.