ua en ru

До постачання газу в Україну через Словаччину виявили інтерес два десятки європейських постачальників, - "Нафтогаз"

До постачання газу в Україну через територію Словаччини виявили інтерес близько двох десятків європейських постачальників, серед яких найбільші газові трейдери Євросоюзу.

До постачання газу в Україну через територію Словаччини виявили інтерес близько двох десятків європейських постачальників, серед яких найбільші газові трейдери Євросоюзу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

Як наголошується в повідомленні, 2 липня оператор словацької газотранспортної системи (ГТС) Eustream повідомив про успішне завершення процедури Open Season із прийому заявок на поставки газу в Україну через територію Словаччини. Процедура Open Season проводилася відповідно до меморандуму про взаєморозуміння, підписаного 28 квітня 2014 р. операторами газотранспортних систем України (ПАТ "Укртрансгаз") та Словаччини (Eustream AS).

"Переконливі результати Open Season підтверджують, що поставки газу з ЄС в Україну - це комерційно привабливий і юридично бездоганний бізнес. Потужний український ринок дуже цікавий європейцям. Немає сумнівів у тому, що словацькі газотранспортні потужності в напрямку України будуть користуватися попитом не тільки по лінії Вояни-Ужгород, а й по одному із чотирьох недозавантажених магістральних газопроводів у пункті Велке Капушани", - прокоментував завершення Open Season голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв (на фото).

Eustream повідомляє, що нова точка інтерконекту Будніце, створена на лінії Вояни-Ужгород, увійде до словацької ГТС. Транзитні потужності цієї ділянки мережі будуть запропоновані учасникам ринку на стандартних недискримінаційних умовах.