ua en ru

К.Грищенко: Україна має намір активізувати реалізацію спільних галузевих проектів в форматі ГУАМ

Україна має намір активізувати реалізацію спільних галузевих проектів (як в форматі ГУАМ, так і ГУАМ+) та більш широке залучення до цієї роботи ділових кіл. Таку заяву міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко зробив у Нью-Йорку під час 12-го засідання Ради міністрів закордонних справ держав-членів ГУАМ.
Під час засідання керівники зовнішньополітичних відомств Грузії, України, Азербайджану та Молдови заявили про повну підтримку плану дій головування України в ГУАМ до кінця 2010 р., який спрямований на зміцнення економічної співпраці та поглиблення галузевої взаємодії.
Міністри закордонних справ держав ГУАМ висловилися за продовження співпраці з традиційними країнами-партнерами, а також розширення взаємодії з новими групами держав та міжнародними організаціями, зацікавленими в партнерських відносинах з ГУАМ.
Також було проведено міністерське засідання ГУАМ-США, у ході якого обговорювалися шляхи зміцнення співпраці з американською стороною в межах Рамкової програми ГУАМ-США, зокрема проекти у сфері митного та прикордонного контролю, інформаційних технологій, криптографії.