ua en ru

В 2030 р. частка альтернативної енергетики в енергобалансі України складе 30%, - експерт

В 2030 р. Україна зможе використовувати 30% альтернативної енергетики за рахунок джерел відновлювальної енергії. Про це повідомив у ході прес-конференції, присвяченої альтернативній енергетиці в Україні, заступник директора інституту відновлювальної енергетики національної академії наук України, Степан Кудря, повідомляє РБК-Україна.

«В 2030 р. Україна зможе використовувати 30% альтернативної енергетики за рахунок джерел відновлювальної енергії. Зараз будується станція альтернативної енергетики в Одеській області на 120 мВт та в Криму планується будівництво станції на 600 мВт. На сьогодні технологічний потенціал станцій складає 98 млн т умовного палива, в Україні споживають щорічно біля 200 млн т умовного палива, тобто 50% ми можемо замінити на альтернативну енергію», - сказав експерт.

Також він додав, що дохід від розвитку альтернативної енергетики складатиме близько 91 млн грн щорічно.

«Альтернативна енергетика може розвиватися без державного фінансування. Дохід від її розвитку, в перспективі, буде складати близько 91 млн грн щорічно, який буде надходити до бюджету у якості податків від розвитку станцій на 100 мВт, які вироблятимуть альтернативну енергію», - повідомляє С.Кудря.